Anoniem

21:37

Héél interessant, dit mocht zeker nog langer geduurd hebben! Bedankt aan de organisatoren voor de vlotte livestream, zo konden we het ook vanop afstand makkelijk volgen.

Ivan Remels

21:34

Proficiat voor een heel geslaagde avond, in moeilijke omstandigheden.

Anoniem

21:34

Hartelijk gefeliciteerd aan de organisatie!!!!

Anoniem

21:21

Proficiat. Bedankt.

Anoniem

21:17

Zou het stoppen van de groei van de wereldbevolking geen oplossing zijn voor veel wereldproblemen (migratie, klimaat, ...)? Is het realistisch/haalbaar/wenselijk om de bevolkingsgroei wereldwijd af te remmen om bv. klimaatproblemen te helpen oplossen?

Anoniem

21:15

Onze toekomst in Europa? Is daar geen specifieke rol weggelegd voor België?

Anoniem

21:15

Onze toekomst in Europa? Is daar geen specifieke rol weggelegd voor België?

Ivan Remels

21:14

Hoe kan een meer pro-actieve Europese politiek naar ontwikkeling en hulp aan andere continenten als bv. (Noord-)Afrika effectief succesvol doorgevoerd binnen een interne samenleving die steeds rechtser stemt..

Anoniem

21:11

Hoe overtuig je mensen die anti-migratie zijn? Met welke concrete argumenten en aanpak kunnen de mensen overtuigd worden van het belang van migratie?

Anoniem

21:05

moet Europa opdraaien voor de houding van Saoudi Arabia en de Emiraten, die weigeren om hun vluchtende geloofsgenoten zelf op te vangen?

Anoniem

21:01

Wat moet de overheid doen? Geloven in Europa, hard inzetten op het voortbestaan van Europa, … Dus mikken op de jongeren.
Maar hoe pak je die jonge generatie aan? Moeilijk als hun huidige zelfgenoegzaamheid ziet.

Anoniem

21:01

Vormt onze oeroude "Verlichting" dan die Europese Identiteit ?

Anoniem

20:59

Is er in Europa geen nieuwe dynamiek nodig waarbij een groep landen rond bepaalde thema's verder te gaan dan wat de EU vandaag doet?

Anoniem

20:58

Europa si europa la , maar wat mag dat kosten aan de burger ???

Silke Scherpereel

20:45

WIJ WETEN HEEL GOED WAT WE MOETEN DOEN OP EUROPEES VLAK. MAAR KAN HET EUROPEES PARLEMENT VEEL DOEN? HEBBEN ZIJ MACHT? MOETEN WIJ MEER MACHT GEVEN AAN EUROPA?

Anoniem

20:42

Leidt de inbreng van Europa of andere overheden niet altijd tot marktverstoring?

Jan Vanoverbeke

20:38

Gisteren was het just in time delivery. Nu is het deglobalisering, lokaal produceren en consumeren, terug vallen op lokale strategische buffers .... Wordt het geen hoog tijd dat Europa streeft naar meer unieke authenticiteit?

Anoniem

20:33

Doet België/Europa genoeg om op vlak van digitalisering niet achterop te geraken?

Anoniem

20:31

Hebben onze klassieke productie-economieën dan geen toekomst meer ?

Anoniem

20:24

Corona: hoe is het te verklaren dat ons buurland, Duitsland, dichtbevolkt, grote steden, het al vanaf dag 1 van de coronacrisis zoveel beter doet, met véél gunstiger cijfers dan België?Kunnen andere Europese landen zich niet laten inspireren door hen?

Anoniem

20:21

Is er eigenlijk wel voldoende europese identiteit om een daadwerkelijke unie te vormen ?

Didier Peel

20:19

Als we gezondheidzorg naar het Europese niveau brengen, riskeren we dan niet dat de besluitvorming en het ingrijpen bij crisissen zoals COVID-19 veel te traag zal verlopen?

Anoniem

20:18

Moet Europa geen gemeenschappelijk statement lanceren in het kader van grenzen sluiten ipv ieder land zijn eigen beslissing te laten nemen, meneer Holslag?

Anoniem

20:18

China blijkt een aandachtspunt als bron van vorige, huidige zn misschien toekomstige virussen. Wat is de houding van de EU naar China toe om dit potentieel gevaar te monitoren.

Anoniem

20:17

Moeten/kunnen we onze Europese economie beschermen door de grenzen te sluiten voor bedrijven zoals Tik Tok en Huawei, en dit naar het voorbeeld van de Verenigde Staten? Wat zijn de voor- en nadelen?

Anoniem

20:09

Stel gerust uw vraag aan het panel!